Over mij

Hallo! Ik ben An (°1973) en ik ben met man en kinderen in augustus 2010 van België naar Frankrijk verhuisd. Ik hou van zwarte chocolade, mooie foto's, een goed gesprek, lange zomeravonden,... Elke reden is ook goed om een feestje te geven! Ik ben een perfectionist en een controlefreak, maar mijn gezin houdt mijn leven chaotisch en onvoorspelbaar ;-) Ik startte deze blog om familie en vrienden op de hoogte te houden van ons leven hier in Frankrijk. Welkom om mee te lezen!

zondag 18 november 2012

Augusta Raurica

Even buiten Basel ligt de Romeinse stad Augusta Raurica. De nederzetting werd gesticht in 27 v.C. en telde rond de 200 inwoners. Op haar hoogtepunt zouden er 20.000 mensen gewoond hebben. De locatie werd zorgvuldig uitgegraven en is nu een groot en boeiend openluchtmuseum. Vandaag brachten we onze zondagnamiddag dus in de oudheid door. De kids leefden zich helemaal uit in het goed bewaarde Romeinse theater. Ze bleven ook "Romein spelen" tijdens de wandeling naar de tempel, het amfitheater, het heiligdom van Grienmatt... Vaak luid roepend en hard lopend trouwens! Voor onze kids is een openluchtmuseum echt wel interessant ;-)
Posted by Picasa

1 opmerking:

  1. Amaai zeg, je blog begint een serieuze toeristische gids van de streek te worden ! Ons lijstje waar we ooit heen willen groeit. Ik geloof werkelijk dat ge daar niet anders gaat kunnen dan een B & B openen ;)(blijft een grapje hoor, niks verplichtingen)

    Lieve groet, C uit W

    BeantwoordenVerwijderen