Over mij

Hallo! Ik ben An (°1973) en ik ben met man en kinderen in augustus 2010 van België naar Frankrijk verhuisd. Ik hou van zwarte chocolade, mooie foto's, een goed gesprek, lange zomeravonden,... Elke reden is ook goed om een feestje te geven! Ik ben een perfectionist en een controlefreak, maar mijn gezin houdt mijn leven chaotisch en onvoorspelbaar ;-) Ik startte deze blog om familie en vrienden op de hoogte te houden van ons leven hier in Frankrijk. Welkom om mee te lezen!

dinsdag 21 juni 2011

Zomertijd!

Manlief maakt deze week het mooie weer op werkvergaderingen in Pamplona (35°C) en ook hier is het weer een erg warme dag (30°C). Vandaag start trouwens officieel de zomer. Zo leerde ik het vroeger toch op school. Maar het klimaat houdt zich al een hele tijd niet meer aan die vaste indeling in 4 seizoenen en zo zomert het dit jaar in Pfastatt reeds sinds eind april. Ons zwembad kende dus al heel wat hoogdagen. Hopen dat dit zo blijft, nu de grote vakantie nadert! De plannen voor een fijne zomertijd zijn er alleszins: onze vakantie in Italië ligt vast en enkele goede vrienden uit België komen ook even naar de Elzas afgezakt. Laat die "lange zomeravonden" waar ik zo van hou dus maar komen. Al blijft het ook uitkijken naar wat warmte in eigen hart nu ons kleine kindje deze zomer niet meer geboren zal worden. Want wat mis ik het weer hard.

2 opmerkingen:

  1. Blij je even te kunnen lezen,
    voor ik zo dadelijk m'n bedje in duik.

    Ik denk even aan "een hart van steen"...
    een rare gedachte misschien,
    maar neem nu die steen en wat zonnewarmte...
    Je zal merken dat elke zonnestraal
    de steen wat warmer maakt.
    En op het moment dat de zon
    zich even niet laat zien,
    voelt de steen nog zalig warm.
    Zo'n steentje wens ik je toe
    op die lange zomeravonden.

    Morgen ga ik wat 'warmte' verzamelen in Brugge.
    Ik neem je stiekem mee. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier in alle drukte nog evennaar je blog. En ik schrik ervan hoe vaak ik in veel te korte flitsen aan je denk en hoe weinig ik daar dan mee doe...
    Je mag post verwachten!

    BeantwoordenVerwijderen