Over mij

Hallo! Ik ben An (°1973) en ik ben met man en kinderen in augustus 2010 van België naar Frankrijk verhuisd. Ik hou van zwarte chocolade, mooie foto's, een goed gesprek, lange zomeravonden,... Elke reden is ook goed om een feestje te geven! Ik ben een perfectionist en een controlefreak, maar mijn gezin houdt mijn leven chaotisch en onvoorspelbaar ;-) Ik startte deze blog om familie en vrienden op de hoogte te houden van ons leven hier in Frankrijk. Welkom om mee te lezen!

woensdag 17 januari 2024

Parcoursup

De krant kopte het gisteren al, maar vandaag was het dan zover: het nationale platform Parcoursup is nu officieel geopend en alle Franse laatstejaars kunnen hun mogelijke studiekeuzes voor volgend schooljaar beginnen invullen. (De deadline is 14 maart, daarna mag je niets meer toevoegen, kan je enkel een meer concrete keuze maken, afhankelijk ook van de hogescholen en universiteiten waar je wordt toegelaten.)
 
Volgende week organiseert Kobes school voor alle ouders een réunion d'informations volledig gewijd aan (het gebruik van) dit platform én is er ook een individueel oudercontact voorzien.

'À 17 ans, les jeunes ne savent pas forcément ce qu'ils veulent, les adultes les influencent tout en se demandant s'ils font bien,' zegt het krantenartikel nog.

Dat is alvast een geruststelling; dat wij hier de komende tijd niet de enigen zijn die zullen zuchten en blazen wanneer Kobe op de site van Parcoursup zijn keuzes moet invullen. (En gelukkig hebben we wel al wat ervaring met die site, maar 'heerlijk eenvoudig' wordt zo'n Frans platform helaas nooit.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten