Over mij

Hallo! Ik ben An (°1973) en ik ben met man en kinderen in augustus 2010 van België naar Frankrijk verhuisd. Ik hou van zwarte chocolade, mooie foto's, een goed gesprek, lange zomeravonden,... Elke reden is ook goed om een feestje te geven! Ik ben een perfectionist en een controlefreak, maar mijn gezin houdt mijn leven chaotisch en onvoorspelbaar ;-) Ik startte deze blog om familie en vrienden op de hoogte te houden van ons leven hier in Frankrijk. Welkom om mee te lezen!

donderdag 13 maart 2014

Trekpleisters


Het bezoek gidsen in eigen streek, ik doe het nog altijd graag. (Iedere keer ontdek ik zelf ook weer iets nieuws!) De mooie natuur en vreemde cultuur zetten zich zo verder vast in mijn hoofd, de vele landschappen en straten zoeken verder hun weg in het labyrint van mijn geheugen... Een manier van be-leven die ik in België niet kende. De verwondering blijft groot!

Enkele typische trekpleisters die ik de voorbije dagen met mijn ouders bezocht (en die in mijn ogen dus zeker ook een aanrader blijven):

1. Le Grand Ballon: het hoogste punt (1424m) van de Vogezen. Het panorama-zicht over de zuidelijke Vogezen, het Zwarte Woud en, bij helder weer, de Jura en de Alpen is niet alleen 'adembenemend' volgens de toeristische reisgidsen! Zelf kom ik er het liefst in de wintermaanden, wanneer er sneeuw ligt.

2. Colmar: de best bewaard gebleven stad in de Elzas, een charmante stad op mensenmaat met de mooiste vakwerkhuizen en de bekende wijk 'Petite Venise'. In Musée Unterlinden bevindt zich het Retabel van Issenheim: een altaarstuk uit de 16de eeuw van Matthias Grünewald, met veel oog voor detail en symboliek geschilderd. In de meest prachtige kleuren ook!! (Wegens werkzaamheden in Musée Unterlinden is het altaarstuk nog tot april 2015 in de Eglise des Dominicains opgesteld waar je ook de 'Madonna im Rosenhag' uit de 15de eeuw van Martin Schongauer kan bewonderen.)

3. Basel: een bedrijvige, internationale stad aan de Rijn in Zwitserland. (Vooral gespecialiseerd in farmaceutica: Novartis is nooit veraf!) De Münster met zijn groen geschakeerde dak en het rode Rathaus zijn erg fotogeniek. Basler Fasnacht, een uitbundig, gemaskerd carnaval dat drie dagen duurt, is een befaamd festival. Wij pikten gisteren de laatste dag mee. Echt een unieke belevenis! (Art Basel, de internationale kunstbeurs in juni, hoop ik ooit ook eens te kunnen meemaken...)

Dus ja, trekpleisters die de moeite waard blijven!

1 opmerking: