Over mij

Hallo! Ik ben An (°1973) en ik ben met man en kinderen in augustus 2010 van België naar Frankrijk verhuisd. Ik hou van zwarte chocolade, mooie foto's, een goed gesprek, lange zomeravonden,... Elke reden is ook goed om een feestje te geven! Ik ben een perfectionist en een controlefreak, maar mijn gezin houdt mijn leven chaotisch en onvoorspelbaar ;-) Ik startte deze blog om familie en vrienden op de hoogte te houden van ons leven hier in Frankrijk. Welkom om mee te lezen!

dinsdag 3 februari 2015

Cassettebandjes


Ik weet niet meer hoe dat moet, mijn favoriete liedjes op een cassettebandje opnemen...

In de jaren '90 deed ik het nochtans regelmatig. Soms kreeg ik van een vriend of vriendin ook zo'n zelfgemaakte muziekcassette cadeau, met een A-kant en een B-kant, goed voor 2 x 45 minuten luisterplezier in mijn cassetterecorder of walkman! Eenvoudige technologie die verloren gegaan is.

Vorige week beluisterde ik mijn oude cassettebandjes nog eens...

En tussen de kartonnen dozen van de naderende verhuis, beland ik dan plots weer in mijn studentenjaren! INXS, R.E.M., Crowded House, The Red Hot Chili Peppers, The Levellers, The Cranberries, Crash Test Dummies, Pearl Jam, Lenny Kravitz, The Smashing Pumpkins, Ace of Base... Allemaal terug van weggeweest!!

Even later zit ik ook weer naast Jan in de groene Citroën AX, onze eerste auto samen. Manu Chao - "Me Gustas Tu" - gaat mee op huwelijksreis naar Noorwegen, in de cassettespeler van onze kleine auto zonder airconditioning en gps. Wijzelf lopen daar trouwens ook nog zonder gsm, Blackberry of i-phone rond... Gesofisticeerde technologie die we allemaal nog niet in huis hadden.

En zo ontsnapte het jaar 2015 me in de loop van de voorbije week steeds meer... Alsof er een grotere afstand kwam tegenover het heden dan tegenover het verleden! Een zeer bevreemdende ervaring.

Cassettebandjes dus.

En in de grote opruim voor de verhuis heb ik best wel even getwijfeld... Maar ik heb ze uiteindelijk niet naar het containerpark gebracht... In het nieuwe huis zullen ze toch ook niet zoveel plaats innemen :-)

4 opmerkingen:

  1. Woeps-muziek ... Nostalgie naar lang vervlogen tijden ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Me dus al dagen aan 't suf piekeren waar mijn doos met cassetjes is beland na de verhuis vorig jaar... Herinner me alleen nog dat ik eeuwen stond te twijfelen of ik ze zou meenemen of met pijn in 't hart aan de - in deze toch wel handige - kordate opruimwoede van ene V. zou toevertrouwen samen met de talloze dingen waarvan ik rationeel wel vond dat ik er afscheid van moest nemen maar het heel emotioneel niet kon....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve vriendinnen met nostalgie naar de cassetjestijd: je kan ook plaats besparen (zegt de vrouw die al meerdere keer is verhuisd en in een appartement woont en dus noodgedwongen niet veel kan bewaren) door de cassetjes te digitaliseren. Wij hebben zo'n toestel waarmee je cassetjes kan afspelen en even later staat alles op een usb-stick. Geef maar een seintje als je daar gebruik wil van maken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wil dat toestel zeker eens lenen! Maar de cassetjes houd ik toch ook bij :-)

      Verwijderen